EN LITEN SNOKARE

Lyckades av något slags misstag, eller tur, hitta min minsta lillasysters blogg. Känns fan som att typ tjuvläsa i någons dagbok som man gjorde när man var lite mindre och allmänt sprang omkring och snokade. Trots det så gick det inte att sluta läsa, så en timme senare har jag hunnit läsa igenom allt, både på gott och ont. Känns bara som om man missar en jäkla massa saker i hennes liv av den anledningen att jag inte har bott hemma dom senaste åren. Eller att jag har varit på tok för upptagen med mitt eget krig. 

Söndag idag. Vilodag. Men snarare, hej, jag håller på att bli riktigt fattig och fattar inte varför jag inte slutar spendera pengar. Men mediciner behövs, kläder kan behövas. Alltid det där; jag kanske behöver dittan och dattan och så sitter man sedan med en hög med saker som man egentligen aldrig behövde. Saker man bara ville ha för att det just då såg så jäkla snyggt och lockande ut. Kanske borde sätta en spärr på mitt konto? Om man nu kan det, eller så låter jag mig själv få allt jag vill ha, för att jag någonstans förtjänar det.

STOCKHOLMS SKRIDSKOR

Det småstormar. Jag är förbannad, arg, irriterad, frustrerad. Jag har PMS. Jag har en veckas hat i mig och några tårar på det. Sedan är tröttheten inte att leka med, vadfan är det för fel? Några timmar ska jag väl kunna vara vaken utan att somna?

Men icke sa nicke, jag somnar så fort jag sätter mig framför TVn, vilket har blivit ganska ofta dom senaste dagarna.
Jobbar några ynka timmar nu och sedan är det en tripp till gymmet och skaffa sig en härlig träningsvärk och bli av med några liter av alla känslor som virvlar runt och får mig att vilja ställa mig upp och skrika rakt ut. Det blir bättre, jag räknar ner dagarna på mina fingrar. Snart över. Snart fri. Snart PMS-fri.


Vintern är här igen. Det är svinkallt ute. Riktigt jävla skitkallt och jag vill bara ha värme, nu, nu, nu! Att det sedan återigen är halt som fan ute på götgatan gör det hela inte bättre. Det är bokstavligen som att åka skridskor, kanske ska döpa det till stockholmsskridskor? På med vanliga skor, ut genom porten och sedan är det fritt fram att alka fram mellan övergångsställen, bilar, snövallar, nerfallna istappar och människor.

SYSTERPLUGGHÄSTAR

Jag och illern är grymma just nu. Har satt oss vid köksbordet hemma hos mig och sitter och plugga. Det är bara den andra lillasystern som saknas så hade vi varit ett komplett gäng, men hon får sitta i sin ensamhet och plugga i frankrike istället. Hon slipper ju slasket och kylan här. Illern pluggar engelska och jag psykologi. Eller nja, jag läser lite då och då om freud men tappar intresset lika fort som jag börjar. Så kul är inte hans anala, orala och falliska faser.

Annars har jag hunnit att låna böckerna som behövdes till kursen, handlat en jäkla massa grönsaker och frukt och käkat lunch på det. Tränat har jag också gjort för den delen så nu återstår typ bara att baka och att vika tvätten. Jäklar vilken husmor jag har blivit!

HOPPLÖST SEG PÅ MER ÄN ATT UPPDATERA

Jag är hopplöst seg idag. Min kropp hänger inte med för fem öre och jag fryser konstant. Förkylning på G? Antagligen. Inte sådär jättehett någonstans även om jag inte skulle tacka nej till en varm brasa någon meter ifrån min frusna kropp. Sitter med t-shirt, tjocktröja och över det paketet har jag morgonrocken. Allt för att få upp någon som helst värme. 

Skippade föreläsningen idag för att ligga och sova men intalar mig att det är okej när man känner sig groggy. Å andra sidan så skulle det inte ha varit helt fel att ha gått på föreläsningen om KBT. Jag vet hur skiten fungerar, men inte bakgrunden, eller vad man nu ska säga. Från och med igår är också den första terminen över, jag klarade mig helskinnad och alla poängen är förhoppningsvis plockade nu (om inte omtentan gick åt helvete). Körde igång med psykologi nu och sedan är det inte alls lång tid kvar tills det bär av till Thailand. Vintern kanske inte behöver kännas så lång och vårterminen kanske inte blir så tung som den brukar bli..


POPCORN

Jag är kär i popcorn. Det går liksom i perioder. Då jag gräver ner mig totalt i popcorn-slasket och inte kan ta mig upp. drunknar bland dom vita oregelbundna sakerna med salt som fastnar i tandköttet om man äter för snabbt och mycket. kärar för fan ner mig i popcorna. I poppandet från micron, i lukten som kommer när man öppnar popcorna, saltsmaken om läpparna efteråt.. mumma och kärlek på allt!


Jobbpasset är över om ynka fyra minuter. Det är ingenting, inte när man suttit i sex timmar och knappat på tangenterna som en idiot. å andra sidan var det nästintill ledigt under två timmar när kissie svarade på sms, "vem är" frågorna försvinner när småglinen helt plötsligt kan fråga henne om idiotsaker. Nu är det bara ett smspass kvar i veckan, imorgon. Jag klarar det! Med hjälp av popcorn

DET SMEKER MIN KIND MEN INTE BLIR DET LÄTTARE FÖR DET

Jag orkar inte börja plugga. Det går inte för sig. Jag kan skiten, egentligen utan att ens ha läst ett jota nu. Bara för att jag gjort det förut, å andra sidan är jag nog van vid mer komplicerade saker, saker som sätter krokben för mig och det här är snarare som något som smeker min kind om man tänker i svårighetsgrad. 


Måste ner till gymmet och träna idag. Egentligen inget måste men känns så ändå. Bara för att det ska hinna bli två gånger den här veckan, just därför. Inte av någon jagärförtjockochmåstetränabortalltbefintligtfett-anledning utan just bara för att jag har bestämt mig för att min kropp är alldeles för svag och min kondition på tok för dåligt. Jag måste helt enkelt göra något åt det och nu när jag väl har börjat kan jag lika gärna fortsätta.

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT

Konstnär: jonas

KNÄPPIS

något som stör mig mer än något annat just nu:
Jag kan förfan inte göra radbyte i blogginläggen eller vad det heter. Radmellanrum kanske. Hur fan kan man få tillbaka det? Eller är det bara google chrome som tokar med mig?

TÄNK ORANGE - TÄNK EN BÄTTRE DAG IMORGON

Det finns bättre dagar och det finns sämre dagar.

Idag är fan en sämst dag. Vakna upp på fel ände av universum och sedan gå omkring som ett trött vrak med några få energikickar då allt känns mycket bättre. Inte alls lika tungt. Jag går under, även om det bara är för stunden och inte alls sådär superallvarligt menat eftersom att jag vet att det är en annan dag imorgon, en bättre dag. En dag då jag ska släpa mitt arsle ner till gymmet och göra av med alla dumma tankar och sedan känna mig nöjd med mig själv och snygg. För ja, jävlar vad jag ska känna mig snygg. Jag behöver liksom den kicken nu.

Symaskinen var snällare idag än vad den var igår. Nu är det ett stycke gardiner rikare i lägenheten och mysfaktorn blev genast mycket högre. En orange lampa har också hittat hem till oss på ett mycket tveksamt sätt, men det skiter jag i. Jag ville bara ha den, den var nästan som ett måste.

ARBETSMYRA

Och just nu vill jag bara att klockan ska ticka jättejättejättensnabbt i sisodär 29 minuter så att jag slutar.
För jag vill sluta se ut som på bilden nedan när jag jobbade på julafton och hade illern bredvid mig.

EN KORT LITEN ÅRSRESUME

Nyår har passerat. En jäkligt lugn nyårsafton för den delen också, härligt som satan och det är nog sådär det borde vara. Man borde liksom minnas tolvslaget mer än lite småluddigt. Tänker inte ens ge mig på att försöka skriva någon slags årsresume, för mycket som har hänt och jag har alldeles för dåligt minne.
Men vi kör det i punktform istället:
  • stack till Göteborg med älsklingen några dagar efter nyår
  • pluggande under våren sociologi B men låg nog mest i sängen och sov känns det som
  • tog mitt pick och pack under några dagar och åkte till berlin tillsammans med pojkvännen och hans kompisar. att vi åkte åt helvetet för att se berlinmuren och sedan upptäckte någon dag senare att den låg precis vid vårt hotell gjorde inte så mycket.
  • en utekväll slutade i kaos och jag fick känna på hur det kändes att inte vara fri för fem öre; som tur var kunde jag andas frisk luft efter ett dygn
  • vi fick kontrakt på tvåan och helt plötsligt blev vi sambos. flytten var ett helvete och tog alldeles för mycket energi. upptäckte även då att man har muskler i fotsulan efter att ha fått träningsvärk i fotsulan.
  • sökte in till arbetsterapeutprogrammet, hamnade som reserv och trodde i vanlig ordning att det var kört vilket slutade i ett glädjerus när jag kom in
  • blev ett år äldre men det kändes inte som om det var något stort, att vara 21 är ändå en rätt skitig ålder och att jag både jobbade och gick första dagen i skolan gjorde inte det hela mer festligt.
  • gav upp i mitten av hösten och bestämde mig för att börja med medicinerna igen. frivilligt och innan jag totalkraschade, att plugga heltid var nog jobbigare än vad jag trodde och alla positiva förändringar gjorde att det blev en aningen för mycket
  • fick upp skadeståndet efter misshandeln efter att ha skickat in alla papper - äntligen så är det kapitlet avklarat!
  • firade jul utan någon som helst matångest eller sällskappsångest. Det var helt klart den bästa julen på flera år!
Och kanske sist men inte minst, fan vad jag har gjort framsteg. Vissa saker kan väl tyckas vara sådär men egentligen så klarar jag så otroligt mycket mer än vad jag förut gjorde. Det är dags att ge sig själv en ordentlig klapp på axeln och svämmas över av beröm från min egen sida för ibland är jag helt enkelt jävligt grym!

RSS 2.0